אור בזויות בפייסבוק. התוכנית משודרת בימי שני ב-13:00 ברדיו הקצה וברדיו הבינתחומי
Tom Waits – "Ol' 55"
כמה שנים לפני שהפך להשראה של עוגי פלצת, טום וויטס עוד שר בקול זך בלדות אהבה יפהפיות, שרובן נמצאות באלבום הבכורה המושלם "Closing Time" מ-1973. "Ol' 55" הוא שיר קורע לב מהסיבות הכי משמחות; ווייטס נוהג בחזרה מאהובה ברכב האהוב עליו, מאושר עד הכוכבים, לא רוצה שהלילה ייגמר לעולם.
Mickey Newbury – "The Future's Not What It Used to Be"
כרוניקה של חיים רצופי כאבי לב באופן הכי יפה ומרגש שיכול להיות, מתוך "Frisco Mable Joy" – האלבום השני בשלישיית האלבומים "American Trilogy" של ניוברי.
Bert Jansch – "There Comes a Time"
בלדה מלאת שמחה, למרות תחושת העצב שאופפת אותה, מתוך אלבום המופת "L.A. Turnaround" מ-1974. יאנש, שהשפיע עמוקות על ג'ימי פייג', פול סיימון, ניל יאנג וג'וני מאר, הוא גיטריסט אקוסטי ענק ופולקיסט סקוטי שהרבה יותר אנשים צריכים להכיר. וזה האלבום המושלם להתחיל את ההיכרות הזאת.
Jackson Browne – "The Times You've Come"
מכירים את ההרגשה המרירה-מתוקה שמגיעה בפעמים האלה בהן נפגשים עם זאת שאהבתם ושאהבה אתכם, זאת שמעולם לא הפסקתם לאהוב? אז זה שיר בדיוק על אותם הרגעים, והוא יפה ומכאיב ומעביר את המורכבות הזאת בצלילות בל תתואר. לקוח מתוך "For Everyman" של ג'קסון בראון מ-1973, שבו ניגנו בין השאר, אלטון ג'ון, דון הנלי וג'וני מיטשל. באלבום הזה גם יש את הגרסה הכי יפה של "These Days" שבראון כתב כשהיה בן 16 וביצעה ראשונה ניקו באלבומה "Chelsea Girl".
Big Star – "Take Care"
מעבר לקולו המדהים של אלכס צ'ילטון זצ"ל והתזמורים היפהפיים, מה שהופך את השיר הזה של ביג סטאר, מתוך אלבום המופת "Sister Lovers", לכל כך בלתי נשכח – הוא הציטוט הבא, שמתריע מפני עולם אכזר שלא קל לצלוח לבד:
"Beware of the need for help \ You might need too much \ And people are such \ Take care, please, take care"
Faust – "It's A Bit Of A Pain"
לא ברור מאיפה מגיחה היפנית ההיא, שנשמעת ברקע כמו אשת תמיכה טכנית ללב תקול באמצע שיר של להקה גרמנית, אבל זה כל כך יפה. נכון, אני אומר פה על כל שיר שהוא כל כך יפה, כנראה שזה מה שקורה כשאני עושה תוכנית שכולה פייבוריטים.
Brian Eno – "Taking Tiger Mountain"
שיר הנושא מתוך האלבום הראשון שגרם לי להתאהב בבריאן אינו טרום תקופת האמביינט האבסטרקטי. את אינו שר את המילים "We climb and we climb" שמעתי לראשונה תוך כדי שאני אשכרה מטפס על הר בצפון הודו. היכרות שלי עם אלבום אחר שלו, "Another Green World", גם הסתנכרנה עם הסביבה כששמעתי אותו לראשונה בזמן נאבדתי בתוך יער בפסגת אותו ההר שעליו טיפסתי.
Townes Van Zandt – "Pancho & Lefty"
הנווד הנצחי (טוב, לא כל כך נצחי. הוא מת) ומספר המעשיות טאונס ואן זאנדט על שני קאובויז גיבורים-לוזרים, על בגידה של אחד בשני, ועל התוצאה של הרס הנשמה של זה שנותר בחיים. בקיצור, תקשיבו למילים. מעלה הרבה שאלות השיר הזה.
The Clash – "Lost in the Supermarket"
שיר מחאה רגיש על תרבות הצריכה, על הצורך וההבנייה שלנו לרכוש על מנת לאפיין את עצמנו, לרכוש על מנת לא להיות בודדים. הקלאש ידעו כבר אז, המוצרים האלה לא עובדים.
"I came in here for the special offer \ Guaranteed personality"
T. Rex – "Ballrooms of Mars"
אף אחד מעולם לא צעק את המילה "רוק!" כל כך משכנע כמו מארק בולן בשיר הזה. מתוך "The Slider" – האלבום השלישי והטוב ביותר של להקת הגלאם רוק המיתולוגית T. Rex.
David Bowie – "All The Madmen"
שיר שכתב בואי בהשראת אחיו למחצה הסכיזופרן שהיה מאושפז בבית חולים לחולי נפש. נדמה שבואי, מעבר לביקורת שלו על אופן הטיפול בחולי נפש ובפרט על שיטת כריתת האונה, מזדהה פה עם ה"משוגעים" יותר מאשר עם הנורמטיבים. אחרי הכל, הוא בעצמו לא היה נורמטיבי במיוחד.
"'Cause I'd rather stay here \ With all the madmen \ Than perish with the sadmen roaming free"
Iggy Pop – "Turn Blue"
במחצית השניה של הסבנטיז הבחורצ'יק מהשיר הקודם לקח את איגי איתו לברלין בנסיון (כושל) להרגע מטירוף הסמים של אל.איי. השיר הזה הוא הראשון שהקליטו יחד ושבסוף נכנס לאלבום "Lust For Life". ההקלטות הראשוניות עוד קרו באל.איי ונשמע שהשיר יצא באופן ספונטני כשטף תודעה של נרקומן מחוק שעוד לא איבד את חוש ההומור שלו. זהו שיר אפל וקשוח ועצוב ומפחיד וכאמור – גם די מצחיק במקומות מסויימים.
"Jesus, this is Iggy"
Jimmy Cliff – "Many Rivers to Cross"
הביצוע של ג'ו קוקר לשיר הזה, שהוא בהחלט יפה מאוד, לא מגרד את קרסוליו של הביצוע המקורי של ג'ימי קליף – הלקוח מתוך האלבום המעולה "The Harder They Come". קליף שר מגרונו של אדם עזוב שיודע שלפניו ניצבים עוד מכשולים רבים ופשוט לא יודע מאיפה להתחיל להתמודד. כשחושבים על זה, באלבום יש גם את השיר "Sitting In Limbo" שמעביר בדיוק את אותו רעיון אך באופן מוזיקלי והלך רוח שונים לחלוטין.
Stevie Wonder – "All in Love Is Fair"
נמאס לי כבר לכתוב את צמד המילים "אלבום מופת", אבל זה בלתי נמנע כשאתה בוחר שעה אחת מתוך עשור שלם ובטח ובטח כשזה מגיע ל-"Innervisions" של סטיבי. אמרתי את זה בתוכנית עצמה ואגיד זאת גם פה, אם השיר הזה לא שובר לכם את הלב כנראה שהוא כבר שבור. לכו לרופא.
Gram Parsons – "Love Hurts"
הגרסה הכי ידועה לשיר הזה שייכת ללהקת ההרדרוק Nazareth. שנתיים לפניה, ב-1974, יצאה הגרסה הקאנטרי-רוקית קורעת הלב הזאת באלבום "Grievous Angel" של גראם פרסונס. אך פרסונס לא זכה לראות את הצלחת הגרסה שלו, שכן הוא מת שנה לפני צאת האלבום שלו. לעומת זאת, מי ששרה איתו את השיר, אמיליו האריס, הפכה אותו לקבוע ברפרטואר ההופעות שלה ואף הקליטה אותו מאז עוד פעמיים. פנינת קיטצ' מושלמת.
אור בזויות בפייסבוק. התוכנית משודרת בימי שני ב-13:00 ברדיו הקצה וברדיו הבינתחומי